Stranice

utorak, 22. rujna 2015.

Savjet želi više informacija o mogućem raskidu ugovora sa Kneževićem za bolnicu Meljine

Na izgradnji ovog projekta za upravljanje angažovana je 41 osoba, dok je na izgradnji, u prosjeku 300 radnika dnevno. Investitor je u izvještajnom periodu za socijalni program, donacije i sponzorstva izdvojio sredstva u iznosu od oko 700.000 eura.
"Ugovor o dugoročnom zakupu zemljišta (označenog kao kat. parcele 1539, 1540, 1544, 1564, 1545, 1546, i 1563/2 KO Rose, opština Herceg Novi) sa obavezom izgradnje, razvoja i upravljanja ekskluzivnim turističkim kompleksom zaključen je 11. septembra 2009. godine između Vlade Crne Gore i konzorcijuma Northstar d.o.o Podgorica i Equest capital limited Jersey UK. Savjet je konstatovao da se investicija ne realizuje planiranom dinamikom i da je neophodno da nadležni organi nastave sa intenzivnim praćenjem obaveza iz Ugovora", dodaje se u saopštenju.
Osim toga Savjet je razmotrio izvještaj o realizaciju ugovornih obaveza u vezi ugovorom o kupoprodaji akcija Privrednog društva "Kontejnerski terminal i generalni tereti" AD Bar, koji je pripremila revizorska kuća Ernst &Young Montenegro. U periodu od 17. januara 2014. do 30. aprila 2015. realizovane su investicije od oko 1,2 mil. eura.
"U vezi sa Socijalnim programom, konstatuje se da je kupac za isplatu otpremnina sa pripadajućim porezima izdvojio iznos od oko četiri miliona eura što predstavlja 65 odsto od ugovorenog iznosa ( 6,5 miliona eura)", navodi se u saopštenju.
Takođe, Savjet je usvojio i Informaciju sa prijedlogom aneksa II Ugovora za prodaju 80,9642 odsto akcijskog kapitala društva „Centar za odmor, rekreaciju i liječenje" Igalo AD – Igalo i predložio Vladi da zaduži Ministarstvo održivog razvoja i turizma da u saradnji sa Sekretarijatom za razvojne projekte, u skladu sa ugovornim obavezama, nastavi praćenje aktivnosti na rekonstrukciji / izgradnji depadansa "C" i „E" i da o tome redovno izvještava Vladu Crne Gore.
Na današnjoj sjednici Savjet je razmatrao i druga pitanja iz svoje nadležnosti nekretnine

Nema komentara:

Objavi komentar