Stranice

ponedjeljak, 6. srpnja 2015.

Azmont stao s radovima, kompleks Portonovi će kasniti

HERCEG NOVI - Vlada nije zadovoljna dinamikom kojom azerbejdžanska kompanija Azmont Investment gradi luksuzni kompleks  Portonovi  u Herceg Novom. Zastoj u radovima je evidentan na terenu gdje samo kompanija Bemaks radi četiri zgrade, izgradnja hotela po standardima "one and only" nije počela, a nema ni uposlenih radnika koji su prošli obuku u Azmont akademiji u Bijelom Polju, pišu podgoričke Vijesti.
Investitor je izmijenio master plan u kome nema više vila za igradnju, dok nacrt za hotel još nije urađen. Informacije “Vijesti” su potvrđene iz više izvora u Vladi i Opštini Herceg Novi.
Posljednjih mjeseci iz kompanije su prestali da obavještavaju javnost o projektu, a sada su zvanično “Vijestima” saopštili da će projekat biti završen do ljeta 2018, što je dvije godine kasnije od prve najave.
"Vijestima" je u Ministarstvo održivog razvoja i turizma, kojim rukovodi ministar Branimir Gvozdenović, rečeno da su zadovoljni kako teče realizacija projekta  Portonovi  koji je "u značajnoj mjeri prevazišao investicioni iznos". Dodali su da invesitor dovodi “One and only brend” u Crnu Goru koja će biti prva i jedina destinacija u Evropi koja će ga imati.
"Ohrabreni smo trenutnim radovima i stanjem na terenu, a projekat već ima pozitivan uticaj na sliku Crne Gore kao značajne investicione i turističke destinacije u svijetu", kazali su u ministarstvu.
Zamjenik dirketora Azmont Investment Rašid Rasulu za “Vijesti” je kazao da radovi kasne” zbog nepredviđenih okolnosti na koje je teško uticati”. Među njima je naveo, loše početno stanje zemljista za fundiranje, dodatne istražne radove, produžetak roka izrade projekta, sanaciju terena, poboljšanje terena za izradu fundamenta...
"Ako sve bude išlo po planu i budemo imali adekvatnu i pravovremenu podršku od svih partnera i državnih institucija, možemo očekivati da će  Portonovi  kompleks uključujući i 'One and only' hotel biti u potpunosti operativan za sezonu 2018. godine", kazao je Rasulu.
Posljednja zvanična informacije iz kompanije je bila da će kompleks sa hotelom biti završen do januara 2017. godine, a prvi rok bio je maj 2016.
U ministarstvu su naveli iste razloge za kašnjene investicije kao i Rasulu, ali im se rok kada će komples sa hotelom biti stavljen u funciji ne poklapa sa planovima investitora stanovi Čukarica

Nema komentara:

Objavi komentar